Finnish Internet Forum

ICANN 63 -kokous järjestettiin Barcelonassa 20. - 25.10.2018

 

 

Internetin nimi- ja osoitepalvelujärjestelmän teknisestä koordinaatiosta vastaava ICANN järjesti 63. yhteisötapahtumansa Barcelonassa 20. - 25.10.2018.

 

ICANN ytheisötapahtuma järjestetään kolmesti vuodessa. Siellä annetaan läpileikkaava tilannekatsaus työryhmien toimintaan ja yhteisön jäsenet saavat mahdollisuuden tavata toisiaan kasvokkain. Tapahtumassa käsiteltiin EU:n GDPR uudistusta ja sen vaikutusta WHOIS teitokantaan, uusia ylätason verkkotunnuksia ja niiden huutokauppaa sekä kaksimerkkisten maatunnuste käyttöä. Tapahtuman merkittävin asia oli GDPR ja siihen liittyvä unified access model WHOIS tietokantaan. ICANN:n tavoitteena on luoda todella yhtenäiset pelisäännöt WHOIS tietokantaan pääsylle.

ICANN yhteisötapahtumaan liittyi myös korkean tason kokous (HLGM), joka keskittyi internetin hallinnon tulevaisuuden haasteisiin kuten nopeaan teknologian kehitykseen, kyberrikollisuuteen ja tietosuojaan.

Tapahtumassa oli yli 3 000 osallistujaa yli 140 eri maasta. Seuraava ICANN kokous järjestetään Kobessa Japanissa maaliskuussa 2019. ja Marrakechissa Marokossa kesäkuussa 2019.

 

Lisää tietoa ICANN:ista täältä.